# Accelerator Focus at the Physics Department (#2)

# **Report of Contributions**

Contribution ID: 2 Type: not specified

#### Welcome, intro, idea, last meeting

Thursday, 5 March 2020 09:00 (15 minutes)

**Presenter:** WERIN, Sverker

Contribution ID: 3 Type: not specified

## Kristina Eriksson Stenström (postponed)

Thursday, 5 March 2020 09:15 (15 minutes)

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

### **Anders Karlsson (postponed)**

Thursday, 5 March 2020 09:30 (15 minutes)

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

# Caterina Doglioni

Thursday, 5 March 2020 09:45 (15 minutes)

Contribution ID: 6 Type: not specified

### Anders J Johansson

Thursday, 5 March 2020 10:15 (15 minutes)

Contribution ID: 8 Type: not specified

#### Courses and teaching

Thursday, 5 March 2020 10:30 (30 minutes)

Exchange information on activities:

Which courses, level, target students, which parts of accelerator physics, labs, study visits, overlap/complementarity

Lunch seminars, work fairs

(Sverker, Caterina, Kristina, Anders, Francesca,...)

Contribution ID: 11 Type: not specified

#### Discussion

Thursday, 5 March 2020 11:00 (30 minutes)

#### Strategies towards:

 $Collect\ in fo.\ Collaboration/contacts/engagement/views/...$ 

- MAX IV, LLC
- ESS, SVS
- CERN, DESY, SR&FEL labs, ...
- Other universities
- $\bullet \ EU \ networks \ (ELI, EUCALL, LEAPS, Laserlab \ Europe, CALIPSO+, EUPRAXIA, CompactLight, ...)$
- Conferences and summer schools

Next steps

Contribution ID: 12 Type: not specified

#### **Next steps**

Thursday, 5 March 2020 11:50 (10 minutes)

Contribution ID: 13 Type: not specified

#### **Actions**

Thursday, 5 March 2020 11:30 (20 minutes)

- Lunch seminars, work fairs
- Can we join forces at the department of physics?
- How can we broaden perspectives and collaboration in research?
- PhD environment and education?
- Seminars
- A common platform