Science Symposium on Advances in Sample Environment and Experimental Control

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Sample environments and GiSAXS at ALS

Thursday, 10 September 2015 13:20 (20 minutes)

Presenter: ZHU, Chenhui (ALS)

Session Classification: Session 2

Contribution ID: 2 Type: not specified

SANS under high pressure: an overview and recent developments of pressure cells at the ILL

Thursday, 10 September 2015 13:40 (20 minutes)

Presenter: SCHWEINS, Ralf (ILL)

Session Classification: Session 2

Contribution ID: 3 Type: not specified

Small, low-cost SAXS sample environments to fit your hand luggage – and your wallet

Thursday, 10 September 2015 14:00 (20 minutes)

Presenter: SQUIRES, Adam (Reading University)

Session Classification: Session 2

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

SANS sample environment at NIST past, present and future: from lessons learned to new opportunities

Thursday, 10 September 2015 10:20 (25 minutes)

Presenter: BUTLER, Paul (NIST)

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

LoKI - A SANS Instrument for Soft Matter, Materials and Bioscience at the ESS

Thursday, 10 September 2015 10:05 (5 minutes)

Presenter: JACKSON, Andrew (European Spallation Source)

Session Classification: Welcome and Introduction

Contribution ID: 6 Type: not specified

SKADI Overview and Description

Thursday, 10 September 2015 10:10 (5 minutes)

Presenter: JAKSCH, Sebastian

Session Classification: Welcome and Introduction

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

The CoSAXS Beamline at MaxIV

Thursday, 10 September 2015 10:15 (5 minutes)

Presenter: PLIVELIC, Tomas (MAX IV Laboratory)

Session Classification: Welcome and Introduction

Welcome

Contribution ID: 8 Type: not specified

Welcome

Thursday, 10 September 2015 10:00 (5 minutes)

Presenter: JACKSON, Andrew (European Spallation Source)

Session Classification: Welcome and Introduction

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

Soft Matter Sample Environments at ISIS - continuous challenges and how collaborative efforts are proving to be effective

Thursday, 10 September 2015 10:45 (25 minutes)

Presenter: CHURCH, Andy

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 10 Type: not specified

Understanding Complex Materials with X-rays and Neutrons - realistic conditions and samples

Thursday, 10 September 2015 11:10 (25 minutes)

Presenter: RENNIE, Adrian (Uppsala University)

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 11 Type: not specified

Development of microfluidic sample environments for BioSAXS applications

Thursday, 10 September 2015 11:35 (25 minutes)

Presenter: VESTERGAARD, Bente (University of Copenhagen)

Session Classification: Session 1

Contribution ID: 12 Type: not specified

Experimental Control at MaxIV

Thursday, 10 September 2015 17:00 (10 minutes)

Session Classification: Experimental Control at MaxIV and ESS

Contribution ID: 13 Type: not specified

Experimental Control at ESS

Thursday, 10 September 2015 17:10 (10 minutes)

Presenter: TAYLOR, Jonathan

Session Classification: Experimental Control at MaxIV and ESS

Contribution ID: 14 Type: not specified

Sample Environment at ESS

Thursday, 10 September 2015 17:20 (10 minutes)

Session Classification: Experimental Control at MaxIV and ESS

Contribution ID: 15 Type: not specified

Sample environments for X-ray Photon Correlation Spectroscopy (XPCS)

Friday, 11 September 2015 09:00 (20 minutes)

Presenter: SPRUNG, Michael

Session Classification: Session 3

Contribution ID: 16 Type: not specified

Combining light and neutron scattering: review of a first assembly

Friday, 11 September 2015 09:20 (20 minutes)

Presenter: VÖLKER, Andreas Charles

Session Classification: Session 3

Contribution ID: 17 Type: not specified

New lights on multimeric enzymes – A combination of chromatography, SAXS and spectroscopy

Friday, 11 September 2015 09:40 (20 minutes)

Presenter: Dr DICKO, Cedric (Lund University)

Session Classification: Session 3

Contribution ID: 18 Type: not specified

Travels with an itinerant magnet: Bringing specialised equipment to facilities

Friday, 11 September 2015 10:30 (20 minutes)

Presenter: HOLMES, Alex (ESS)

Session Classification: Session 4

Contribution ID: 19 Type: not specified

The partnership for Soft Condensed Matter in Grenoble: enhanced user support and development for SAS experiments

Friday, 11 September 2015 10:50 (20 minutes)

Presenter: GERELLI, Yuri

Session Classification: Session 4

Contribution ID: 20 Type: not specified

Spice up your beamtime experience with exciting sample environments

Friday, 11 September 2015 11:10 (30 minutes)

Presenter: BRAS, Wim

Session Classification: Session 4

Contribution ID: 21 Type: not specified

Design and Implementation of a Differential Scanning Calorimeter for the Simultaneous Measurement of Small Angle Neutron Scattering

Thursday, 10 September 2015 13:00 (20 minutes)

Presenter: GILBERT, Elliot (ANSTO)

Session Classification: Session 2